latinica  ћирилица
09/08/2017 |  11:47 ⇒ 13:14 | Autor: RTRS

Bijeljina obilježava krsnu slavu-Svetog Pantelejmona (VIDEO)

U prisustvu brojnih gostiju i delegacija bratimljenih gradova i opština, u Bijeljini se danas obilježava krsna slava grada-Sveti Pantelejmon.
Bijeljina obilježava krsnu slavu-Svetog Pantelejmona - Foto: RTRS
Bijeljina obilježava krsnu slavu-Svetog PantelejmonaFoto: RTRS

Nakon liturgije u crkvi Svetog Georgija, gradom je prošla svečana litija i lomljen slavski kolač na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića.

Tokom Pantelinskih svečanosti u Semberiji su održani brojni kulturno-zabavni sadržaji koji su privukli goste i turiste iz regije.

"Gradonačelnik Novog Sada sa delegacijom bio je kum slave, a Bijeljinu su posjetili i načelnici i gradonačelnici iz Srbije, BiH, Rumunije, Makedonije, Crne Gore, Njemačke i drugih zemalja. To pokazuje da smo otvoren grad za sve", rekao je gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić nakon što je Njegovo preosveštenstvo vladika zvorničko-tuzlanski Hrizostom prelomio slavski kolač ispred Gradske uprave.

Mićić je istakao da mu je drago što je desetodnevna manifestacija "Pantelinski dani" završena na ovako svečan način i poželio svima koji obilježavaju Svetog Pantelejmona mir, zdravlje i sreću.



On je istakao da je u proteklih godinu dana u Bijeljini završeno i započeto mnogo važnih projekata, među kojima je projekat gasifikacije.

"Nekoliko godina nismo mogli da dobijemo dozvolu da dovedemo gas u grad i sada je to završeno. Uspjeli smo da potpišemo ugovor vrijedan 7.000.000 evra sa Vladom Holandije za nastavak izgradnje kanalizacije, a dobili smo i možda ono što je najvažnije u ovom trenutku - više od 4,5 miliona KM od Ambasade Turske za regulaciju toka rijeke Јanje", naglasio je Mićić.

On je dodao da je urađeno mnogo projakata u okviru industrijske zone u Bijeljini, da je uz pomoć Vlade Srpske planirana izgradnja škole na Ledincima, te da su obezbijeđena sredstva za završetak radova na izgradnji Centra za socijalni rad.

U programu "Pantelinskih dana", koji traju od 30. jula, su brojne aktivnosti, a dio manifestacije održava se i u bijeljinskom naselju Јanja.