latinica  ћирилица
09/08/2017 |  14:03 | Autor: RTRS

Savanović: Sredstva od klirinškog duga za kapitalne investicije

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas u Banjaluci da će 36 miliona dolara koliko je dobila Srpska od isplate klirinškog duga biti upotrijebljena za servisiranje kapitalnih investicija.
Milenko Savanović - Foto: RTRS
Milenko SavanovićFoto: RTRS

"Ova sredstva su dobrodošla. Vlada Republike Srpske je juče odmah za poljporivredu izdvojila pet miliona KM, koja će biti usmjerena za navodnjavanje", rekao je novinarima Savanović.

Govoreći o zloupotrebama prilikom izdavanja lažnih bolovanja, Savanović je naveo da je to stvar medicinske etike i poslodavaca koji bi morali da imaju interne kontrole.

Komentarišući revizorski izvještaj za Republički zavod za zapošljavanje, Savanović je podsjetio da su revizori dali mišljenje s rezervom.

"Ima poslodavaca koji su neodgovorni i potpišu ugovor za dobijanje sredstava, a onda ih ne iskoriste na pravi način. Sigurno je da će takvi poslodavci biti pod lupom u narednom periodu. Ako bude trebalo, gonićemo ih i sudski", naglasio je Savanović.

Na pitanje kako komentariše odnos lokalnih vlasti u Bihaću prema stratištu srpskog naroda u Garavicama, Savanović je ocijenio da je katastrofalno loš, jer je tu napravljena sportsko-rekreativna zona.

"To govori o njima i odnosu prema žrtvama. U Garavicama je počinjen stravičan zločin, što ne smije biti zaboravljeno, a mi ćemo tražiti dozvolu da na ovom stratištu izgradimo spomen-crkvu", kaže Savanović.

Izvor: SRNA