latinica  ћирилица
09/08/2017 |  15:18 ⇒ 15:18 | Autor: RTRS

Đorđević: Želimo punu dvoranu na "Trofeju Beograda"

Košarkaška reprezentacija Srbije završava prvu fazu priprema za šampionat Evrope u Turskoj i poslije dvije nedejlje rada na Kopaoniku stiže u glavni grad gdje će predstojećeg vikenda igrati na "Trofeju Beograda" protiv selekcija Grčke i Crne Gore.
Aleksandar Đorđević (arhiv) - Foto: TANЈUG
Aleksandar Đorđević (arhiv)Foto: TANЈUG

Košarkaši Srbije predstojećeg vikenda ulaze u seriju pripremnih utakmica, a prvi testovi su na predstojećem "Trofeju Beograda", koji se od petka do nedjelje igra u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Dobro smo radili na Kopaoniku, kao i uvijek, igrači su imali odličan odnos prema radu i dresu koji nose. Uslovi su bili besprekorni, organizacija priprema takođe, još jednom želim da se zahvalim "MK grupi" na pomoći. Odluka da produžimo boravak bila je dobra, jer je u Beogradu velika vrućina, dok je na planini mnogo prijatnije. Ono što nas je poremetilo bile su povrede Marka Simonovića i Nemanje Nedovića, manje probleme imao je i Miroslav Raduljica, ali danas je svih 15 igrača treniralo i očekujem da će posle sutrašnjeg slobodnog dana, od petka, i Raduljica trenirati punim intenzitetom", analizirao je Đorđević za sajt KSS.

Prema njegovim riječima ekipa će na "Trofeju Beograda" imati dvije kvalitetne provjere protiv izuzetno jakih rivala kao što su Grčka i Crna Gora.

"Poslije perioda na planini, očekuje nas faza adaptacije i polako treba da ulazimo u takmičarski ritam. Ima još puno stvari na kojima treba da radimo, ali sve je to normalan proces priprema za veliko takmičenje. Voljeli bismo da publika napuni dvoranu "Aleksandar Nikolić" i da na lijep način počnemo seriju pripremnih utakmica pred Evropski šampionat", poručio je Đorđević.

"Trofej Beograda" u petak otvaraju Crna Gora i Grčka, u subotu se sastaju Srbija i Grčka, a u nedjelju Crna Gora i Srbija. Sve utakmice počinju od 21 sat.

Izvor: RTS