latinica  ћирилица
09/08/2017 |  16:17 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

"Posao za djecu iz boračkih kategorija do 2020. godine"

Oko 700 porodica poginulih boraca i dalje je stambeno nezbrinuto, poručili su iz Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.
Veljko Lazić - Foto: RTRS
Veljko LazićFoto: RTRS

Taj bi problem, poručuju u Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite, trebalo da bude rješavan u narednim godinama, donošenjem nove uredbe. Osim toga, do 2020. godine u resornom ministarstvu poručuju da će završiti program zapošljavanja djece poginulih boraca.

Veljko Lazić, zamjenik predsjednik republičke Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske, istakao je da će biti nastavljena realizacija Akcionog plana za zapošljavanje i da očekuje da do 2020. godine bude završen proces zapošljavanja djece iz boračkih kategorija, te da će biti nastavljeno stambeno zbrinjavanje 700 porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

Milenko Savanović, ministar rada i boračko invalidske zaštite, rekao je da će uskoro biti donesena nova uredba kojom bi bila rješavana pitanja stambenog zbrinjavanja ovih kategorija.