latinica  ћирилица
10/08/2017 |  10:53 ⇒ 11/08/2017 | 07:21 | Autor: RTRS

Požar na putu Mrkonjić Grad - Glamoč, naselja nisu ugrožena (FOTO/VIDEO)

Požar u opštini Mrkonjić Grad, u selu Podgorja, i dalje je aktivan.
Požar u Mrkonjić Gradu - Foto: RTRS
Požar u Mrkonjić GraduFoto: RTRS

Iako je požar velikim dijelom stavljen pod kontrolu i lokalizovan, ekipe će dežurati cijelu noć.

U vatrogasnom društvu Mrkonjić Grad kažu da je gašenje otežano zbog nepristupačnog terena i visokih temepratura. Trenutno gori uglavnom nisko rastinje i korov.

Požar u Mrkonjić Gradu

U ovom požaru izgorjela je jedna kuća sa pratećim objektima, rekao je za RTRS Vlado Soldat iz Civilne zaštite Mrkonjić Grada.

Mrkonjić Grad - požar (Foto: RTRS)

U domu Nike Miletića, u selu Podgorja, noćas niko nije spavao. On i njegovi ukućani noć su proveli na požarištu nadomak kuće, za koju, kaže, strahuje i danas.

Oko 100 ljudi, vatrogasaca iz Mrkonjić grada i Šipšova i članova šumskog gazdinstva Gorica požar su već stavili pod kontrolu, ali, s obzirom na to da je težak teren, vatra je ponovo planula.

- Pozivam dobrovoljce, ljude iz Mrkonjić Grada koji žele da nam pomognu jer nam je potrebna pomoć u ljudstvu a svu ostalu mehanizaciju imamo, poručila je Divna Aničić, načelnica Opštine Mrkonjić Grad.

Požar koji je bio aktivan i na području sela Žakovo i Mrkonjići u Popovom polju, jutros je ugašen, potvrđeno je u Vatrogasnoj jedinici Trebinje.

Već sedmi dan je aktivan i veliki požar na planini Viduša na teritoriji opštine Bileća. Vatrogasci nastoje da požar drže pod kontrolom i spriječe njegovo širenje na područje opštine Trebinje.