latinica  ћирилица
11/08/2017 |  15:28 ⇒ 12/08/2017 | 13:45 | Autor: RTRS

Dvodnevni seminar o liderstvu u Trebinju (VIDEO)

U organizaciji Unije studenata Republike Srpske, a u okviru manifestacije Dani mladih, danas i sutra u Trebinju se održava dvodnevni seminar o liderstvu.
Škola studentskih lidera - Foto: RTRS
Škola studentskih lideraFoto: RTRS

Projekat "Škola liderstva 2017." koji se prvi put organizuje u Trebinju, okupio je više od 250 studenata iz Republike Srpske. I ove godine "Škola liderstva" okuplja eminentne ličnosti iz javnog, kulturnog i političkog života Republike Srpske, koje će svoja znanja iz ove oblasti podijeliti sa studentima.

Za dva dana, koliko će trajati seminar o liderstvu, studenti će moći da uče od najboljih. Kako aktivno učestvovati na tržištu rada, kako se uspješno baviti pereduzetništvom, samo su neke od komponenti o kojima će govoriti lideri iz političkog, kulturnog i javnog života.

- Ovo je prilika da se okupe mladi iz Republike Srpske i da na jedan način nauče od uspješnih ljudi šta to znači biti lider - kaže student Ekonomskog fakulteta u Banjaluci Aleksa Đurić.

- Mi mladi trebamo biti pokretači i nova snaga u državi da nešto promjenimo na bolje - istakao je student Medicinskog fakulteta u Foči Rajko Pavlović.

Prvo predavanje o temu "Kako funkcioniše lokalna zajednica", studentima je održao gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

- Treba da znaju da Republika Srpske ima budućnost, da znaju da moraju da rade i stvaraju, samo tako će moći da unaprijede proces življenja građana u Srpskoj - naglasio je Petrović.

U dvodnevnom seminaru predavanja će,između ostalih, držati predsjednica Vlade Srpske Željka Cvijanović, episkop zahumsko hercegovački i primorski Grigorije te mnoge istaknute ličnosti iz javnog života Republike Srpske. Pored predavanja i radionica, ovogodišnji program obogaćen je i zabavnim sadržajima.

- Htjeli smo da pokažemo da studenti Srpske nisu samo u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, nego da smo u svim krajevima Republike Srpske - izjavio je predsjednik Unije Studenata Srpske Ratko Savić.

Povodom Dana mladih, u organizacije Unije studenata, večeras će na platou ispred Kulturnog centra biti upriličen koncert pop grupe "Leksington".