latinica  ћирилица
14/08/2017 |  15:52 ⇒ 15:58 | Autor: RTRS

Bijeljina: U MZ Ledinci nova škola od januara naredne godine

Novi školski objekat područne Osnovne škole "Vuk Karadžić" u bijeljinskoj mjesnoj zajednici Ledinci biće useljiv od drugog polugodišta školske 2017/2018. godine, najavljeno je iz gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti.
Bijeljina - područna škola - Foto: SRNA
Bijeljina - područna školaFoto: SRNA

Iako su građevinski radovi odmakli, objekat neće biti useljiv do početka školske godine u septembru, pa će osnovci započeti nastavu u zgradi Doma učenika, dok će samo dva odjeljenja nastavu pohađati u glavnom objektu Osnovne škole "Vuk Karadžić" u međusmjeni.

Šef Odsjeka u Odjeljenju za društvene djelatnosti Ljubica Mlađenović kaže da je vrlo teško bilo pronaći odgovarajući prostor u kome će učenici pohađati nastavu do završetka novog objekta, te da Dom učenika ispunjava sve uslove da bude privremeno rješenje.

"U tom objektu već postoje učionice koje su ranije korišćene za nastavu učenika srednjih škola, a i lokacija je odgovarajuća", navela je Mlađenovićeva.

Iz Odjeljenja za društvene djelatnosti podsjećaju da je Grad Bijeljina 2011. godine započeo izgradnju nove škole u kojoj će biti i prostorije vrtića, iako, kako navode, nije zadužen za izgradnju objekata za osnovno obrazovanje.

Od tada pa do ove godine iz gradskog budžeta za ovaj objekat izdvojeno je 1,45 miliona KM. Prošle godine škola je stavljena pod krov, a trenutno su u toku završni električarski i fasaderski radovi, kao i postavljanje stolarije.

Iz gradskog Odjeljenja navode da su potrebu za što bržim završetkom škole ove godine prepoznali Vlada Republike Srpske, odnosno resorno ministarstvo, pa je iz republičkog budžeta za privođenje kraju izgradnje škole izdvojeno 600.000 KM.

"Za kompletan završetak radova, uključujući završetak dijela objekta predviđenog za vrtić i spoljno uređenje zemljišta, prema procjeni biće potrebno još oko 700.000 KM", navode iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Izvor: SRNA