latinica  ћирилица
15/08/2017 |  07:58 ⇒ 22:40 | Autor: RTRS

Rukometni turnir u Doboju- Poraz Sloge i Borca na startu (VIDEO/FOTO)

U Doboju je svečano otvoren 49. međunarodni rukometni TV turnir šampiona.
Otvaranje rukometnog turnira u Doboju - Foto: RTRS
Otvaranje rukometnog turnira u DobojuFoto: RTRS

Turnir je otvorila Svetlana Ceca Kitić, najbolja rukometašica svijeta svih vremena.

Učesnicima su se obratili i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović, te predsjednik Izvršnog odbora Turnira, Enes Suljkanović.

Davidovićeva je pozdravila prisutne i poželjela sreću svim učesnicima, navodeći da Vlada Srpske i resorno ministarstvo pružaju podršku organizaciji ovog turnira.

Suljkanović je rekao da je rukometni TV turnira šampiona u Doboju jedan od najboljih turnira u Evropi, koji je okupio najbolje timove.

Enes Suljkanović

Na turniru učestvuju ekipe - Kolding iz Danske, Eks iz Francuske, Sankt Peterburg iz Rusije, Vintertur iz Švajcarske, Tatran Prešov iz Slovačke, Kv Sasja iz Belgije, te domaće ekipe banjalučki Borac i dobojska Sloga.

U prvom susretu Kolding je pobijedio domaćina Slogu 40:17. Sloga će sutra u drugom kolu igrati protiv francuskog tima Eks Provans.

Vintertur je bio bolji od Tatran Prešova u grupi A, rezultatom 28:23.

U okviru grupe A odigran je i meč između šampiona BiH, banjalučkog Borca i ruskog vicešampiona, Sankt Peterburga. Rusi su slavili rezultatom 28:26.

Na programu RTRS-a sutra od 17.30 časova možete pogledati utakmicu 2. kola Vintertur - Borac, a od 21 čas na našem programu Plus prenosimo duel Sasje i Koldinga.

Podsjećamo, Radio-televizija Republike Srpske je generalni medijski pokrovitelj Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona u Doboju. Saradnja Radio-televizije Republike Srpske i organizatora turnira u Doboju traje od 1996. godine.