latinica  ћирилица
15/08/2017 |  16:06 ⇒ 21:42 | Autor: RTRS

"Trba i Dugi" kulturni brend Banjaluke

Predsjednik Skupštine Grada Zoran Talić smatra da je serijal bajki o "Trbi i Dugom", autorke Јelene Kojović Tepić kulturni brend Banjaluke, koji promoviše i podržava prave porodične vrijednosti.
Јelena Kojović Tepić i Mladen Đukić kod Zorana Talića, predsjednika Skupštine grada Banja Luka  (Foto:blmojgrad.com) -
Јelena Kojović Tepić i Mladen Đukić kod Zorana Talića, predsjednika Skupštine grada Banja Luka (Foto:blmojgrad.com)

Talić je u razgovoru sa Јelenom Kojović Tepić i Mladenom Đukićem, koji je zadužen za izdavaštvo i produkciju istakao da mu je drago da ovakav proizvod bude dostupan široj publici, da ova priča ima perspektivu i da se nada da će "Trba i Dugi" istrajati na svom putu da obogate svijet domaćih bajki interesantnim i kvalitetnim pričama o avanturama dva neobična dječaka i jedne još neobičnije princeze.

Autori ovih priča iznijeli su ideje i planove koje imaju kada je u pitanju popularizacija "Trbe i Dugog". Treća knjiga je trenutno u štampi i trebalo bi da ugleda svjetlo dana već krajem ovog mjeseca, a četvrtu dizajneri ilustruju i mališani je mogu očekivati u novembru.

- Imamo mnogo planova, ali, nažalost, malo vremena i mogućnosti. Od ovog projekta ne planiramo da odustanemo. Želimo da nastavimo sa papirnatim igračkama, da pokrenemo animirani serijal, pozorišnu predstavu. Prilikom promocije treće knjige imaćemo školu crtanja na otvorenom - rekao je Đukić.

Talić je istakao da će pružiti punu podršku mladim autorima, a razgovarano je i o idejama na koji način bi grad mogao da pomogne "Trbi i Dugom" da dođu do što većeg broja djece. O konkretnoj finansijskoj pomoći nije bilo riječi, bar ne na zvaničnom sajtu Uprave grada Banjaluka.

Јelena Kojović Tepić, rođena je u Sarajevu 1973. godine, završila je Filološki fakultet u Beogradu, a zaposlena je na Radio-televiziji Republike Srpske, kao urednik.

Izvor: BLMojGrad