latinica  ћирилица
16/08/2017 |  09:35 ⇒ 18:15 | Autor: RTRS

Kovačević: Šta je krajnji cilj da se imovina knjiži na BiH? (VIDEO)

Član Komisije za državnu imovinu Nikola Kovačević smatra da je odluka Ustavnog suda BiH, kojom je kao neosnovana odbijena apelacija Republike Srpske podnesena protiv presuda Suda BiH, kojima je naloženo da vojni objekat "Veliki Žep" u Han Pijesku bude uknjižen na BiH, suprotna Dejtonskom mirovnom sporazumu i Ustavu Srpske.
Nikola Kovačević - Foto: RTRS
Nikola KovačevićFoto: RTRS

"Ovom odlukom Ustavni sud BiH stavio je tačku na ovaj slučaj i praktično otvorio mogućnost da se na isti način riješi pitanje i ostale perspektivne imovine, kao i druge imovine koja je pod zabranom raspolaganja", rekao je Kovačević.

On ističe da se posebno postavlja pitanje - koji su motivi da se imovina-teritorija Republike Srpske knjiži kao vlasništvo BiH, ako se ima u vidu činjenica da Oružane snage BiH potpuno nesmetano koriste svu perspektivnu imovinu koja se nalazi na teritoriji Republike Srpske.

"Šta je krajnji cilj da se ova imovina knjiži na BiH, posebno kad se ima u vidu činjenica da Republika Srpska ima jasan stav u pogledu pristupanja NATO-u?", upitao je Kovačević.