latinica  ћирилица
16/08/2017 |  21:20 ⇒ 21:34 | Autor: RTRS

U Trebinju otvoren Prvi salon žilavke

U organizaciji Udruženja "Salon žilavke" iz Trebinja, uz pokroviteljstvo predsjednika Republike Srpske i podršku Ministarstva trgovine i turizma večeras je u Trebinju svečano otvoren Prvi salon žilavke.
U Trebinju otvoren prvi salon žilavke - Foto: SRNA
U Trebinju otvoren prvi salon žilavkeFoto: SRNA

Sedamnaest vinarija i vinskih podruma iz istočne i zapadne Hercegovine izložilo je vina, uz nezaobilaznu gastro ponudu.

Istaknuto je da bi ova manifestacija trebalo da postane tradicionalna.

Otvarajući sajam najboljih hercegovačkih vina, sira i pršuta, ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković rekao je da je Vlada Srpske u ovoj manifestaciji "prepoznala novi zamah u razvoju agroturizma i vinskog turizma u Hercegovini".

- Posebno mi je drago što ovakva manifestacija kreće iz Trebinja, vinarskog kraja, te što je uspjela da poveže vinare iz cijele Hercegovine, u oba entiteta, i mala gazdinstva koja proizvode sir i pršut - naveo je Gluhaković.

On je istakao da vjekovna tradicija proizvodnje žilavke u ovom kraju na ovaj način dobija novi zamah, što je dobra poruka turistima koji dolaze u Trebinje, ali i u susjedni Dubrovnik i druga primorska mjesta.

Direktor podruma "Vukoje" Radovan Vukoje naglasio je da na "Salonu žilavke" izlažu proizvođači ove vrste vina sa područja od krajnjeg zapada do krajnjeg istoka Hercegovine.

Izvor: RTRS/SRNA