latinica  ћирилица
16/08/2017 |  21:57 | Autor: RTRS

Na Filmskim susretima u Nišu 12 filmova u zvaničnoj selekciji

Na tradicionalnom Festivalu glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma-Filmskim susretima, koji će biti održan od 24. do 30. avgusta u Nišu, na Ljetnjoj pozornici u Tvrđavi, biće prikazano 12 filmova u zvaničnoj selekciji, kao i dva filma van konkurencije.
Panorama Niša (Foto:tvzonaplus.rs) -
Panorama Niša (Foto:tvzonaplus.rs)

Ljubitelji sedme umjetnosti će biti u prilici da pozdrave veliki broj srpskih glumaca, ali i njihovih kolega iz okolnih zemalja.

Na svečanom otvaranju ovogodišnjih Filmskih susreta, 24. avgusta biće dodijeljena nagrade "Pavle Vujisić", a poslije toga će biti prikazano debitantsko rediteljsko ostvarenje Nikole Koje "Stado".

Na Filmskim susretima će u zvaničnoj konkurenciji biti i hrvatski film "Ustav Republike Hrvatske", u kojem glavnu ulogu tumači Nebojša Glogovac. Takmiće se i filmovi "Santa Maria Dela Salute", "Nigde","Rekvijem za gospođu Ј", sa Mirjanom Karanović u glavnoj ulozi, kao i ostvarenje "Ime: Dobrica, prezime: nepoznato", sa Slavkom Štimcem u glavnoj roli.
U konkurenciji su i filmovi "Јesen samuraja", "Biser Bojane", "Kozje uši" i komedija "Igla ispod praga".

Nagrade će biti dodijeljene 30. avgusta, na zatvaranju Filmskih susreta. I ove godine najbolji glumci će dobiti prestižne nagrade-Gran pri Naisu, Cara Konstantina, Caricu Teodoru, povelje za izuzetna glumačka ostvarenja, kao i priznanja za najbolje epizodiste i najboljeg debitanta.

Poslije toga će biti prikazana prva epizoda serije "Senke nad Balkanom" i dokumentarni film "Hipi dolina".

Izvor: Agencije