latinica  ћирилица
17/08/2017 |  09:18 ⇒ 16:50 | Autor: RTRS

Partizan dočekuje Videoton: Svi u napad, svi u odbranu

Napad iz svih oružja, uz jako objezbeđenje prilaza svom golu. Tako šef struke Miroslav Đukić vidi večerašnji prvi meč plej-ofa Lige Evrope između Partizana i Videotona u kojem će srpski šampion tražiti "utješnu nagradu" za eliminaciju iz elitnog evropskog takmičenja.
Partizan - Foto: Getty Images
PartizanFoto: Getty Images

Poređivanjem totalne ofanzive iz beogradskog duela sa Olimpijakosom i opreznijih, ali plodotvornijih, napada protiv Vojvodine, Đukić vjeruje da je došao do dobitne formule koja bi već večeras trebalo da pogura "valjak" ka obezbjeđivanju jeseni na evropskoj sceni.

- Ne otvaramo kapije - jasan je iskusni stručnjak.

- Nećemo da jurišamo na "ura". Naš cilj je da igramo napadački, ali da uvijek imamo obezbjeđenje. To je ofanzivan Partizan, takvog ga želim i tako će forsirati dok sam ovdej. Ne mogu da doživim Partizan koji spekuliše, čeka šta će da se desi i plaši se protivnika. Ne, naš cilj je da napadamo tako da špicevi budu prvi stepen odbrane. Moraju da rade za ekipu.

Kako bi se sa riječi prešlo na djela trener crno-bijelih je igrače "ubjeđivao" putem video-analiza partija najboljih klubova na Starom kontinentu.

- Da bih ih ubijedio koliko je to važno, pokazivao sam im kako to rade najbolje evropske ekipe. Tamo ne postoji poluaktivni stav, nego svi rade defanzivu dok ne uzmu loptu. Kao što je obaveza beka da se ubaci u napad, tako je obaveza centarfora da vrši presing. Dakle, totalni fudbal: svi napred, svi pozadi.

Svjestan je šef struke koliko bi bilo značajno za crno-bijele da se dočepaju grupne faze Lige Evrope, odnosno koliko bi negativni scenario mogao da donese problema.

- Nalazimo se pred važnom utakmicom za Partizan. Prilazimo joj ozbiljno, jer je za nas bitno da prođemo u grupu Lige Evrope. Ovi mečevi su pravo merilo gdje se nalazi ekipa u odnosu na Evropu. Oni čine igrače boljim, zato je bitno je da uđemo u narednu fazu, kako bi fudbaleri rasli, vidjeli na licu mesta kako igraju najbolje kontinentalne ekipe i na taj način se poboljšavali. Za Partizan je bitno da bude stalni učesnik Lige Evrope ili Lige šampiona.

Većina priča vezanih za Videoton, od trenutka kada je obavljen žrijeb, odnosila se na činjenicu da najveću opasnost po Partizan predstavlja doskorašnji trener Marko Nikolić.

- To što je njihov trener radio ovdje nije problem, jer je i njima veći rival sama ekipa Partizana, nego ko je na klupi. To vam je tako, odgledate dva, tri video-snimka i odmah znate kako funkcioniše njihov tim. Meni je najbitniji moj sastav, tuđim se ne bavim. Bitno je da imamo dobar stav i učinimo sve kako bismo obradovali naše navijače.

Đukić se na kraju osvrnuo i na pozorišnu atmosferu koja očekuje fudbalere dva tima večeras.

- Neprirodno je igrati pred praznim tribinama. Nismo navikli na tako nešto, biće sablasno, ali je najbitnije da prođemo. Uvijek sam optimista i ne razmišljam o porazu. To mi moj mentalitet ne dozvoljava.

Izvor: Novosti