latinica  ћирилица
17/08/2017 |  11:25 | Autor: RTRS

Akcija "Povratnik"- Uhapšeno šest osoba, zaplijenjen novac, zlato i oružje

Policijski službenici SIPA u saradnji sa policijom Brčko distrikta počeli su juče akciju pod nazivom "Povratnik" koja je usmjerena na suzbijanje neovlaštenog prometa opojnim drogama.

U okviru ove akcije, na području Brčkog uhapšeno je šest osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa trgovinom opojnim drogama. Јoš jedna osoba je saslušana kao osumnjičeni, nakon čega je puštena, dok se za jednom traga.

Uhapšeni su osumnjičeni da su od septembra prošle do augusta ove godine, u saradnji sa osobama iz Srbije, nabavljali  heroin i preprodavali ga na području BiH. Takođe, sumnjiče se da su na području BiH nabavljali i distribuisali opojnu drogu marihuana i spid. Nad uhapšenim još traje kriminalistička obrada i oni će tokom dana biti predati Tužilaštvu BiH.

Pretreseni su objekati na deset lokacija na području Brčkog i Tuzle, u cilju pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Pronađeno je i privremeno oduzeto oko 600 grama heroina, 100 grama  marihuane, tablete ekstazija, digitalna vaga, te materijal za pakovanje opojne droge, pištolj sa municijom, laptopi, računari, mobilni telefoni, te 30 hiljada KM i određena količina zlata.

Akcija je sprovedena po naredbama Suda i Tužilaštva BiH, uz podršku policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Izvor: Agencije