latinica  ћирилица
17/08/2017 |  19:01 ⇒ 21:33 | Autor: RTRS

"Senke nad Balkanom" pretpremijerno na SFF (VIDEO)

Pilot epizoda nove srbijanske serije "Senke nad Balkanom" sinoć je pretpremijerno prikazana u okviru programa 23. izdanja Sarajevo film festivala. Nakon velikog uspjeha sa serijalima "Vratiće se rode" i "Montevideo", Dragan Bjelogrlić ovog puta predstavlja se dramskim trilerom, čija je radnja smještena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog vijeka.
Senke nad Balkanom - Foto: RTRS
Senke nad BalkanomFoto: RTRS

Istorijska fikcija pomiješana sa žanrovima trilera, mistike i drame u središte priče dovodi dva policijska inspektora koji pokušavaju da u kontroverznim političko-društvenim okolnostima razriješe niz ubistava.

- Činjenično to vrijeme je bilo jako slično ovom današnjem. Zato smo nazvali seriju "Senke nad Balkanom", jer to su neke sjenke koje se stalno nadvijaju nad ovim prostorom i pitanje je kada će naići generacija koja će ih skloniti - kaže Bjelogrlić.

Pored Bjelogrlića koji igra glavnu ulogu, u "Senkama nad Balkanom" ćemo gledati i Andriju Kuzmanovića, Gordana Kičića, Žarka Lauševića, Mariju Bergam, Viktora Savića, ali i međunarodnu postavku koju čine slavni regionalni i ruski glumci. 

- Ovo mi je najkompleksnija uloga koju sam do sada glumila. Imam osećaj da je moglo i bolje, ali uz Dragana sam izvukla svoj maksimum - kaže Bergamova.

Serijal će od oktobra biti emitovan na javnim servisima u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Sloveniji, Crnoj Gori i u Ruskoj Federaciji. 

Premijerno prikazivanje serije za BiH, biće na jesen, na programu RTRS-a.