latinica  ћирилица
23/08/2017 |  11:49 ⇒ 12:38 | Autor: RTRS

Banjaluka: Sporazum o saradnji Pravnog fakulteta i Unije studenata (VIDEO)

Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci i Unija studenata potpisali su Sporazum o saradnji, čime je formalizovana višegodišnja dobra saradnja. Ovim sporazumom Unija će imati na raspolaganju nastavni kadar fakulteta za sva pravna pitanja, dok će studenti prava biti dio studentskopg pravnog tima.
Pravni fakultet i Unija studenata - Foto: RTRS
Pravni fakultet i Unija studenataFoto: RTRS

Prvi sporazum ove vrste u Republici Srpskoj potpisali su dekan Pravnog fakulteta i predsjednik Unije studenata Republike Srpske.

- Hoćemo da studentima Pravnog fakulteta, ali i drugim studentima, omogućimo da ostvaruju i štite svoja prava, da učeći kako da štite svoja prava jednog dana nauče kako da štite prava drugih, kaže Željko Mirjanić, dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Formiran je i studentski tim koji će u narednom periodu raditi na izradi prijedloga nacrta Zakona o studentskom radu, po uzoru na neke evropske zemlje, koji će Unija studenata uskoro uputiti Vladi Republike Srpske.

Prilika je ovo da studenti prava provedu u praksi ono što su naučili u teoriji.

- Olakšaće rad Unije studenata, s obzirom na to da Unija studenata učestvuje u nekoliko radnih grupa i tijela i komisija koje se bave zakonodavstvom u Republici Srpskoj u onom dijelu koji se tiče studenata, to su visoko obrazovanje, studentski standard, studentsko organizovanje i studentski poslovi, istakao je predsjednik Unije studenata Republike Srpske, Ratko Savić.

Pravni fakultet priprema i prostorije Studentskog kluba, koje će, između ostalih, biti na raspolaganju Uniji studenata.