latinica  ћирилица
23/08/2017 |  14:46 | Autor: RTRS

Krajišnik: Podići nivo efikasnosti vođenja javnih finansija

Cilj Fiskalnog savjeta Republike Srpske biće podizanje nivoa efikasnosti i efektivnosti vođenja politike javnih finansija u Srpskoj, izjavio je danas predsjednik ovog savjeta Republike Srpske Milenko Krajišnik.
Milenko Krajišnik (Foto: ef.unibl.org) -
Milenko Krajišnik (Foto: ef.unibl.org)

- Izazovi koji nas čekaju, pitanja koja ćemo otvoriti, diskusije koje želimo započeti, zahtijevaju ozbiljan i politički neutralan pristup. Iskustva zemalja Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj i EU na uspostavljanju fiskalnih savjeta poslužiće nam kao uzor da uspostavimo nezavisno, kredibilno i suvereno tijelo Republike Srpske - rekao je Krajišnik.

On je naveo da je danas održana prva sjednica Fiskalnog savjeta Republike Srpske na kojoj su doneseni interni akti potrebni za nastavak procesa osnivanja, a razmatrana su pitanja o daljim aktivnostima na uspostavljanju kapaciteta za rad Fiskalnog savjeta, saopšteno je iz ovog savjeta.

- Prva sjednica Fiskalnog savjeta jeste početak rada ovog nezavisnog organa u Republici Srpskoj. Nakon definisanja formalno-pravnog statusa, registrovanja kao pravnog lica i rješavanja ostalih pitanja organizacione prirode očekuje nas veliki posao - kaže Krajišnik.

On je podsjetio da je, nakon osnivanja Fiskalnog savjeta, Republika Srpska dobila nezavisno tijelo za ocjenu kredibiliteta fiskalne politike.

Izvor: SRNA