latinica  ћирилица
30/08/2017 |  17:30 ⇒ 17:39 | Autor: RTRS

Gradiška: Razgovarano o novim projektima "PMP Јelšingrad"

Načelnik opštine Gradiška Zoran Adžić razgovarao je danas sa vlasnikom kompanije "PMP Јelšingrad FMG industris" Luiđijem Pocom o realizaciji novog projekta ove grupacije, kao i o saradnji sa Tehničkom školom Gradiška.
Gradiška: Zoran Adžić i vlasnik "PMP Јelšingrad FMG Industris" - Foto: SRNA
Gradiška: Zoran Adžić i vlasnik "PMP Јelšingrad FMG Industris"Foto: SRNA

Adžić je rekao da će opština izaći u susret PMP grupaciji koja želi da izgradi još jednu halu u Gradišci koja će omogućiti povećanje proizvodnje, a samim tim i otvaranje novih radnih mjesta.

Nakon posjete Tehničkoj školi Gradiška, Adžić je rekao da lokalna uprava, ova obrazovna ustanova i privredni subjekti ostvaruju dobru saradnju, te da se uvođenjem novih smjerova - tehničara CNC i informacionih tehnologija stvaraju kadrovi koji će po završetku školovanja lakše doći do zaposlenja.

Vlasnik kompanije "PMP Јelšingrad FMG industris Gradiška" Luiđi Poco rekao je da PMP grupacija 11 godina privređuje na prodručju opštine Gradiška i ima dobru i korektnu saradnju sa lokalnom administracijom.

Poco kaže da ova kompanija planira da proširi saradnju sa Tehničkom školom u Gradišci.

Direktor Tehničke škole Gradiška Vlado Tomić rekao je da su učenici ove škole dio praktične nastave izvodili u "PMP Јelšingrad", gdje su se i zaposlili nakon završetna školovanja.

Tomić kaže da je uvođenje novih smjerova u Tehničkoj školi omogućeno uz podršku lokalne zajednice koja je uložila oko 36.000 KM u opremanje novih prostorija.

U saradnji sa Mašinskim fakultetom Banjaluka, putem projekta "Prilika plus", Tehničkoj školi obezbjeđeni su CNC trenažeri i oprema za hidrauliku vrijednosti 60.000 KM.

Izvor: SRNA