latinica  ћирилица
07/09/2017 |  07:45 ⇒ 12:03 | Autor: RTRS

Nastavak posjete delegacije Narodne skupštine Sankt Peterburgu

Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske, koju predvodi predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović, imaće danas tokom posjete Sankt Peterburgu niz sastanaka sa predstavnicima najznačajnijih ruskih kulturnih institucija.
Čubrilović u Sankt Peterburgu - Foto: SRNA
Čubrilović u Sankt PeterburguFoto: SRNA

Delegacija Narodne skupštine Srpske razgovarala je juče sa predsjednikom Zakonodavne skupštine Sankt-Peterburga Vjačeslavom Makarovim o jačanju privredne, kulturne i naučne saradnja između Sankt Peterburga i Republike Srpske, u skladu sa protokolom potpisanim u martu u Banjaluci.

Čubrilović je izjavio da je Rusija svojim dosljednim stavom o očuvanju i primjeni Dejtonskog sporazuma principijelno pokazala da poštuje međunarodne sporazume.

On je naveo da Republika Srpske želi unapređenje saradnje, posebno u kulturi, visokom obrazovanju, sportu, ali i privredi, turizmu i u drugim oblastima za koje se utvrdi da predstavljaju zajednički interes.

Čubrilović je zahvalio za poziv za posjetu skupštinske delegacije, koju osim njega čine potpredsjednik parlamenta i predsjednik Odbora za finansije i budžet Željka Stojičić, predsjednik Odbora za obrazovanje, nauku, kulturu i informisanje Danijela Mrda i generalni sekretar Narodne skupštine Marko Aćić.

Izbor: Srna