latinica  ћирилица
07/09/2017 |  15:41 | Autor: RTRS

Spriječeno krijumčarenje veće količine tekstilne robe

Službenici Јedinice granične policije Zvornik spriječili su krijumčarenje veće količine tekstilne robe iz Srbije u BiH.
Granična policija (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija (Foto: Granična policija BiH)

Krijumčari su pokušali prevesti robu čamcem preko rijeke Drine, a o događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH i u toku je rad na otkrivanju počinilaca ovog krivičnog djela, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Službenici Јedinice granične policija Bijeljina spriječili su krijumčarenje 1.950 kutija cigareta na graničnom prelazu Popovi, na ulazu u BiH.

Cigarete su bile sakrivene u namjenski napravljenom bunkeru automobila "sitroen", registarskih oznaka Srbije, kojim je upravljao lice čiji su inicijali M.M. /45/, državljanin Srbije.

Krijumčarene cigarete i vozilo su privremeno oduzeti, a prema naredbi nadležnog tužioca BiH, protiv lica M.M. biće dostavljen izvještaj zbog sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje, a u vezi s nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda.

Službenici granične policije Aerodrom Sarajevo juče su uhapsili lice čiji su inicijali D.M. /39/, državljanina BiH, kojeg potražuju nadležni organi zbog više krivičnih djela i to Osnovni sud u Novom Gradu radi izdržavanja kazne zatvora i krivičnog djela teška krađa, te Osnovni sud u Prijedoru i Opštinski sud u Bosanskoj Krupi zbog krađa.

Lice je stiglo na aerodrom Sarajevo letom iz Beča i predato je službenicima Sudske policije Istočno Sarajevo.

Izvor: Srna