latinica  ћирилица
07/09/2017 |  16:41 ⇒ 18:11 | Autor: RTRS

Zlatnom džudisti Nemanji Majdovu nagrada od 10.000 KM

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Јasmina Davidović izjavila je danas u Banjaluci da će reprezentativcu Srbije u džudou Nemanji Majdovu biti uručena nagrada od 10.000 KM povodom osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu održanom u Budimpešti.
Ministar Јasmina Davidović sa svjetskim prvakom u džudou Nemanjom Majdovom - Foto: SRNA
Ministar Јasmina Davidović sa svjetskim prvakom u džudou Nemanjom MajdovomFoto: SRNA

- I njegovom matičnom DŽudo klubu Randori iz Istočnog Sarajeva uručićemo nagradu od 5.000 KM. Majdov je naš šampion i svi smo ponosni na njega zbog izuzetnog rezultata - rekla je Davidovićeva, nakon prijema koji je upriličila za Majdova.

Ona je podsjetila da je Majdov bio stipendista Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

- I ubuduće ćemo pomagati naše vrhunske sportiste. Majdov je pronio slavu svog grada i Republike Srpske i vjerujem da će sa uspjesima nastaviti i u narednom periodu - dodala je Davidovićeva.

Majdov je naglasio da mu mnogo znači podrška institucija i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

- Ponosan sam što sam svoj grad, Republiku Srpsku i Srbiju proslavio u svijetu. U budućnosti ću raditi još jače da bih osvojio i olimpijsko zlato - dodao je Majdov i podsjetio da je pripreme za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti obavio na Јahorini.

Davidovićeva je danas Majdovu uručila i vrijedan poklon.

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva početkom septembra je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 90 kilograma na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Budimpešti, a u uzbudljivom finalu je savladao Slovenca Mihaela Žganka.

Izvor: SRNA