latinica  ћирилица
07/09/2017 |  20:53 ⇒ 20:56 | Autor: RTRS

Atletiko od 16. septembra na novom stadionu!(VIDEO)

Impozantan novi Atletikov stadion Vanda Metropolitano imaće službenu premijeru za devet dana, kada će u 4. kolu La Lige na njemu ugostiti Malagu.
Atletikov stadion (foto: atleticodemadrid.com) -
Atletikov stadion (foto: atleticodemadrid.com)

Atletiko je prva dva kola već igrao u gostima, a u subotu će gostovati i kod Valensije jer trava na novom stadionu još nije bila spremna. Međutim, klub je na službenim stranicama objavio da su sve pripreme završene i da novi stadion kapaciteta 68.000 gledalaca spremno čeka otvaranje.

Sada je sve završeno, a o travi brine 48 prskalica koje se pale po potrebi i zalijevaju je, dok je drenaža pravo čudo tehnike. Grijanje održava teren na konstantnoj temperaturi, a postavljena je i umjetna rasvjeta kako bi trava stalno mogla rasti.

Atletiko se odlučio na još jedan veliki korak. Teren će biti dimenzija 109 sa 71 metar, što će ga čini najvećim terenom u Španiji i jednim od najvećih u Evropi. Suprotno urbanom mitu da Kamp Nou ima najveći teren, Barselonin stadion raspolaže sa uobičajenih 105 sa 68 metara, koliki je i teren na Santijago Bernabeuu, Alians Areni, Old Trafordu, San Siru, Јuventus Stadiumu i većini ostalih evropskih stadiona. Dimenzija 105 x 68 je i veličina terena koju preporučuje FIFA.

Tako će travnjak na Vanda Metropolitanu biti veliki adut Atletiku i čak 600 kvadrata veći od ostalih terena.

Osim travnjaka, Atletiko je predstavio i veliku svlačionicu prvog tima. Atletiko je do ove godine igrao na Vinesenteu Kalderonu, stadionu koji mu je bio dom od 1966. godine i koji će biti sravnjen sa zemljom. Novi hram Atelitika koštao je oko 240 miliona evra.

Izvor: Agencije