latinica  ћирилица
08/09/2017 |  10:49 | Autor: RTRS

Dodiku povelja počasnog građanina opštine Stanari

U Stanarima će sutra, povodom obilježavanja Dana opštine, biti održana svečana sjednica lokalnog parlamenta na kojoj će biti uručene nagrade i priznanja za istaknute pojedince i kolektive ove opštine.
Milorad Dodik - Foto: Screenshot/YouTube
Milorad DodikFoto: Screenshot/YouTube

Ove godine najviše opštinsko priznanje "Povelja počasnog građanina opštine Stanari sa zlatnim grbom opštine" biće dodijeljena predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Nagrada se dodjeljuje za izuzetan doprinos u osnivanju-obnovi opštine Stanari i podršci u razvojnim projektima, a prije svega za doprinos na očuvanju i razvoju Republike Srpske, očuvanju identiteta srpskog naroda i opštem napretku svih građana Srpske.

"Plaketa opštine Stanari" biće dodijeljena direktoru Osnovne škole "Desanka Maksimović" Aleksandru Ristiću za doprinos u razvoju školstva, kao i Anki Kovačević, učiteljici u penziji, za doprinos u obrazovanju i vaspitanju više generacija učenika u Osnovnoj školi u Ostružnji Donjoj.

Pohvale sa novčanim nagradama od 500, 300 i 200 KM biće dodijeljene poljoprivrednicima koji su ostvarili izuzetne prinose, učenicima i studentima za postignute rezultate u oblasti obrazovanja, mladim sportistima i učenicima za rezultate na međunarodnim, regionalnim i republičkim takmičenjima, kao i višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi.

Nagrade i priznanja biće dodijeljena u Centru za kulturu.

Svečanost počinje u 12.00 časova u sali Skupštine opštine nakon čega je od 13.00 časova predviđen svečani ručak na Fudbalskom stadionu "Rudar".

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 9. septembra 2014. godine Zakon o osnivanju opštine Stanari, kojim se uređuje osnivanje, područje, nadležnosti, organi, njihov izbor i finansiranje ove opštine.

Poslanici su usvojili i dopunu Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, kojom se utvrđuje da teritoriju Srpske čini i opština Stanari.

Ova zakonska rješenja predložio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Izvor: SRNA