latinica  ћирилица
08/09/2017 |  12:33 ⇒ 12:36 | Autor: RTRS

B.Luka: Uskoro dječije igralište i na Starčevici

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor Adiko banke Mario Ivanković potpisali su danas ugovor o izgradnji dječijeg igrališta u naselju Starčevica, vrijednosti 20.000 KM.
Dječije igralište u Boriku (foto: banjaluka.rs.ba) -
Dječije igralište u Boriku (foto: banjaluka.rs.ba)

Novo igralište, u okviru akcije koju Gradska uprava realizuje sa društveno odgovornim kompanijama, biće izgrađeno u Ulici Sime Miljuša.

Radojičić je izrazio zahvalnost Adiko banci na vrijednoj donaciji, te naveo da će banjalučki mališani u okviru ove akcije tokom ove i naredne godine dobiti najmanje 15 novih igrališta.

"Od proljetos, kada je započeta ova akcija, uspjeli smo da sagradimo četiri igrališta, računajući i ono u Zalužanima, koje se danas otvara", rekao je Radojičić novinarima.

On je najavio da će narednih dana biti otvoreno novo igralište i u Obilićevu, koje je donacija kompanije "Hemofarm", te da je u toku izgradnja velike zone za rekreaciju i igrališta u krugu bazena "Akvana", koje je donirala kompanija "M:tel".

Direktor Adiko banke Mario Ivanković rekao je da su se sa zadovoljstvom odazvali pozivu gradskih vlasti za učešće u ovom projektu, te da su, kao društveno odgovorna kompanija, uvijek spremni da podrže razvoj lokalnih zajednica u kojim posluju.

Izvor: Srna