latinica  ћирилица
08/09/2017 |  16:25 ⇒ 19:08 | Autor: RTRS

Istočno Sarajevo: Zatražena ostavka rektora Grujića

Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu i 10 dekana fakulteta i akademija iz sastava ovog univerziteta zatražili su danas ostavku rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslava Grujića.
Radoslav Grujić - Foto: SRNA
Radoslav GrujićFoto: SRNA

Ukoliko Grujić ne podnese ostavku od članova Senata biće zatraženo da hitno pokrenu proceduru njegovog razrješenja, saopšteno je iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

"Nakon dugotrajnog odsustva adekvatne komunikacije između rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu Radoslava Grujića i većine dekana fakulteta i akademija, ignorisanja potreba i otvorene opstrukcije pojedinih fakulteta, ometanja razvoja i nanošenja štete ugledu Univerziteta, te zbog neslaganja sa očigledno nestručnim i nesavjesnim načinom njegovog rukovođenja i donošenja odluka, a sve s ciljem hitnog rješavanja nagomilanih problema, saopštavamo da rektor Grujić nema više podršku većine dekana fakulteta i akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu", navodi se u saopštenju.

Zahtjev su podnijeli dekan Medicinskog fakulteta Milan Kulić, Akademije likovnih umjetnosti Marko Musović, Poljoprivrednog fakulteta Vesna Milić, Ekonomskog fakulteta Pale Ljubiša Vladušić, Pedagoškog fakulteta Dalibor Stević, Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Borislav Cicović, Muzičke akademije Dražen Kosorić, Bogoslovskog fakulteta Darko Đogo, Filozofskog fakulteta Draga Mastilović.

Zahtjev su potpisali i dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom Srđan Lalić, kao i predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Milišić.

Izvor: SRNA