latinica  ћирилица
08/09/2017 |  16:45 ⇒ 17:38 | Autor: RTRS

Na sajmu privrede u Modriči 90 izlagača (VIDEO)

U Modriči je otvoren Osmi sajam privrede i poljoprovrede, na kome učestvuje 131 privrednika i 90 izlagača. Na sajmu je kostatovano da su ovakve manifestcije mjesto za dobre poslovne ideje i odluke.
Sajam privrede u Modriči - Foto: RTRS
Sajam privrede u ModričiFoto: RTRS

Na štandovima preduzeća koja su ponudila svoje proizvode po sajamskim cijenama i najviše je kupaca. Mnogi su kupovali i na štandu lokalnog preduzeća koje proizvodi konfekciju.

"Tu na tržište da se prezentujemo, a ovdje je ujedno i da napravimo malo sniženje za naše građane i da se malo riješimo nekih zalih", kaže Јasmim Džaferspahić, vlasnik preduzeća "Ala Mod" Modriča. 

Stigli su izlagači iz Hrvatske a i kao svaki put, desetak izlagača iz Srbije se preDstavilo modričanima. Privatni preduzetnici iz Paraćina su svih osam godina učesnici sajma. 

 "Dolaskom u Modirču sam baš prijatno iznenađen, mnogo je više izlagača, mnogo je više naroda, ambijnet je pozitvniji", kaže Dejan Đurđević,  prestavnika Udruženja prvatnih preduzetnika iz Paraćina.

Modriča je postala stjecište razmjene tehnologija, znanja i dostignuća. 

"Ovo je prilika da vidimo ko šta sve ima i da se pronađemo u tom svemu. Ono što nam fali hajmo tražiti na drugom mjestu. Ovo je odlična stvar što ima toliko proizvodnih malih kapaciteta", naveo je Mladen Krekić, načelnik opštine Modriča.
TO4 PETAR ĐOKIĆ Ministar industrija energetike i rudarstva RS
"Ovo je trenutak u kome treba reći da indstrija Republike Srpske napreduje iz godine u godinu i da smo ove godine u odnosu na isti period prošle godine umali smo rast 4,1% u fizičkom obimu. Istovremeno imali smo i rast zaposolenosti za 4,1% za isti period", istakao je Petar Đokić, ministar industrija energetike i rudarstva Republike Srpske.

Osmi međunarodni sajam privrede i poljoprivrede trajaće dva dana.