latinica  ћирилица
08/09/2017 |  16:56 | Autor: RTRS

Vulin: Vojska garant mira i stabilnosti u regionu

Vojska Srbije je garant mira i stabilnosti, ne samo na prostoru Srbije, već u cijelom regionu, izjavio je ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin prilikom posjete pripadnicima Četvrte brigade Kopnene vojske u bazi "Јug".
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC) -
Aleksandar Vulin (foto: © Tanjug/ RADE PRELIC)

On je poručio da je današnji obilazak baze "Јug" prilika da se kaže da Vojska Srbije u potpunosti kontroliše državnu teritoriju, da čuva svakodnevni život i da nikada ni na koji način neće dozvoliti da se bilo kakva politička nestabilnost preliva ovamo.

"Šta god da se dešava u našem okruženju, bez obzira na to da li se nalazi iza granica ili administrativne linije, nestabilnost neće imati prostora na teritoriji Srbije, odnosno na prostoru koji kontroliše Vojska Srbije", naveo je Vulin.

On je istakao i da je Vojska Srbije u multinacionalnim operacijama čuvanja mira u svijetu pokazala da može da se mjeri sa bilo kojom velikom svjetskom armijom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

"Gdje god da su išli naši pripadnici o njima se govorilo kao o dobrim ljudima, o izuzetnim starješinama i o izuzetno obučenim vojnicima. Јedan od razloga zašto je to tako jeste i baza `Јug` i jeste orijentacija naše vojske da uvek bude spremna za mirovne operacije i da borbenu gotovost i obuku svih naših pripadnika uvek drži na najvišem mogućem nivou", rekao je Vulin.

On je u pratnji komandanta Kopnene vojske general-potpukovnika Milosava Simovića i komandanta Četvrte brigade pukovnika Slobodana Stope posjetio u bazi "Јug" ambulantu, višenamjenski učionički centar, Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije i Centar za simulacije.

Vulin je istakao da je baza "Јug" jedan od najvažnijih objekata srpske vojne infrastrukture, posebno kada je riječ o obuci za multinacionalne operacije.

On je posjetio i sportski poligon na kojem treniraju fudbaleri kluba "Nebeski anđeli", čiji članovi su pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske, te je ovom klubu uručio sportsku opremu - donaciju Fudbalskog saveza Srbije i Fabrike namjenske industrije "Milan Blagojević" Lučani.

Tim "Nebeski anđeli" njeguje sjećanje na 11 pripadnika 78. motorizovane brigade poginulih tokom NATO bombardovanja Savezne Republike Јugoslavije 1999. godine.

Izvor: SRNA