latinica  ћирилица
08/09/2017 |  18:20 | Autor: RTRS

Naknada za nezaposlene porodilje od velikog značaja

Predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece Republike Srpske "Četiri plus" Јovan Radovanović rekao je da će rađanje djece u Srpskoj biti podstaknuto ako bude sprovedena namjera Vlade Srpske da od naredne godine uvede naknade za nezaposlene porodilje u visini minimalne plate.
Vlada RS - Foto: RTRS
Vlada RSFoto: RTRS

Radovanović je pozdravio ovu namjeru Vlade Srpske, naglasivši da će ona mnogo značiti brojnim članovima udruženja "Četiri plus".

- Pozdravljam ovaj dobar potez Vlade, s obzirom na to da znam da dobro dođe svaki dinar porodicama, majkama i djeci. Naši članovi su mahom nezaposlene majke i vjerujem da će ovo svakako podstaći natalitet u Srpskoj - istakao je Radovanović.

On je napomenuo da Udruženje "Četiri plus" zagovara i stalna novčana primanja za majke koje su rodile troje, četvoro i više djece, i to u visini prosječne plate u Srpskoj.

Premijerka Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da će Vlada od naredne godine uvesti naknade za nezaposlene porodilje u visini minimalne plate.

To znači da će sve nezaposlene porodilje primati mjesečnu naknadu u visini od 405 KM u trajanju od 12, odnosno 18 mjeseci za treće dijete.

Izvor: SRNA