latinica  ћирилица
08/09/2017 |  21:56 | Autor: RTRS

Fuštić: Doprinijećemo izradi deklaracije o zaštiti srpskog naroda

Funkcioner Srpske koalicije u Crnoj Gori Slavko Fuštić saopštio je da će ova koalicija doprinijeti izradi deklaracije o zaštiti i očuvanju srpskog naroda koju su inicirali predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić.
Crna Gora (arhiv) -
Crna Gora (arhiv)

"Mi ćemo konkretno učestvovati u ovom projektu prijedlogom seta rješenja za početak dijaloga koji treba da rezultira otvaranjem srpskog pitanja u Crnoj Gori", naveo je Fuštić u saopštenju.

On je istakao da donošenje deklaracije, koju su inicirali Dodik i Vučić, zaslužuje aktivan rad i slogu svih srpskih nacionalnih stranaka koje djeluju u državama nastalim raspadom bivše SFRЈ.

"Nažalost, na području lažne države `Kosovo` i Crne Gore, Srbi su najekstremnije ugrožena etnička zajednica u cijeloj Evropi. Zato je odgovornost svih koji zastupaju Srbe u Crnoj Gori ogromna, a učešće u definisanju rješenja koja će biti precizirana u deklaraciji - neophodno", konstatovao je Fuštić.

Fuštić je naveo da "rad sa nacionalnim interesom i srpskom slogom kao konačnim ciljem, može da iznjedri novi srpski nacionalni program"

Izvor: SRNA