latinica  ћирилица
09/09/2017 |  11:43 ⇒ 12:47 | Autor: RTRS

Završetak obilaznice u Brčkom kasniće sedam mjeseci (VIDEO)

Završetak obilaznice u Brčkom od 19 kilometara kasniće sedam mjeseci, a biće uvećan i konačan iznos sredstava za njenu izgradnju od 5, 5 miliona maraka.
Brčko - Obilaznica - Foto: RTRS
Brčko - ObilaznicaFoto: RTRS

U Vladi i Skupštini su zadovoljni urađenim poslom, ali će se o eventualnom finansiranju razlike, ovih dana raspravljati u parlamentu.

Umjesto u februaru, obilaznica bi trebalo da bude završena u septembru naredne godine, zbog toga što radovi za 12 mjeseci, nisu odmakli dalje od početka.

Dolaskom nove upravljačke strukture u Putevima, gradnja na ovom strateškom objektu za osam mjeseci, napredovala je oko 60 odsto.

Povećani su i troškovi, pa je procjena da će umjesto 28, 5 miliona, ovaj objekat koštati 31,3 miliona evra.

-  Do kašnjenja dolazi zato što postoje pozicije, danas sam to objašnjavao zvaničnicima, koje projekat nije predvidio, a koje moraju biti urađene, pojašnjava Dragan Miškić, direktor ЈP Putevi, Brčko.

Obilaznica je najveći kapitalni objekat u Brčkom i o njemu se mora voditi najveća briga i Vlada Distrikta će, zbog njegovog značaja, o zahtjevima izvođača odlučiti na najodgovorniji način.

- Vjerujte da ćemo se prema javnom novcu odnositi onako kako i treba - odgovorno, ali vodeći i računa o potrebi da Brčko distrikt dobije ovaj objekat, kaže Siniša Milić, gradonačelnik Distrikta.

I u Skupštini su zadovoljni do sada urađenim poslom na obilaznici, ali će uraditi sve da objekat bude urađen u skladu sa zakonom.

Na taj način, neće biti razloga za bilo kakve glasine.