latinica  ћирилица
10/09/2017 |  08:10 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

Evrobasket: Srbija u četvrtfinalu

Košarkaši Srbije pobijedili su Mađarsku 86:78 u osmini finala Evrobasketa. "Orlovi" su se plasirali u četvrtfinale u kome će igrati protiv Italije.
Košarkaši Srbije (foto: StarSport) -
Košarkaši Srbije (foto: StarSport)

Najbolji u pobjedi Srbije je bio Ognjen Kuzmić koji je sa 17 poena, 10 skokova i tri asistencije došao do dabl dabl učinka. Bogdanović je imao 17 poena i šest asistencija, a Mačvan i Marjanović su imali po 14 koševa.

Kod Mađara se strahovalo od Adama Hange i Davida Vojvode, a zablistao je Perl sa 22 poena, a bio je dobar i Ferenc sa 15 poena (šut za tri 4/6). Hanga je zaustavljen na samo jednom poenu, a Vojvoda na 11, ali je pogađao spolja kada god je trebalo da se Mađarska približi.

Reprezentacija Letonije pobijedila je Crnu Goru sa 100:68 u osmini finala Evropskog prvenstva u Rumuniji, Turskoj, Izraelu i Finskoj.

Nevjerovatni u redovima baltičke zemlje bili su Kristaps Porznigis i Јanis Tima, koji su postigli 19, odnosno 21 poen. Sjajan je bio i Strelnijeks sa 12 poena i 7 asistencija.

U redovima Crne Gore samo su Dubljević i Vučević bili na visini zadatka. Igrač Orlanda je meč završio sa 16 poena i devet skokova, dok je Dubljević ubacio 21 poen.

Reprezentacija Španije plasirala se u četvrtfinale Evrobasketa, pošto je sa 73:56 pobijedila domaćina Tursku.

Rubio je bio i najefikasniji u redovima Španije sa 15 poena, dok je kod Turske Korkmaz ubacio 20.

Španija će u četvrtfinalu igrati protiv reprezentacije Njemačke.

Podsjećamo, Grčka je pobijedila Litvaniju, a veliko iznenađenje je bila pobjeda Njemačke nad Francuskom.

Izvor: RTRS, B92