latinica  ћирилица
10/09/2017 |  14:54 | Autor: RTRS

Selaković: Srbija će pomagati bihaćko-petrovački kraj

Generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković izjavio je danas u Bosanskom Petrovcu da će Vlada Srbije pomagati Srpsku pravoslavnu crkvu /SPC/ i ovo područje koje je u proteklom ratu opustošeno i na kojem su stradali svi, a naročito Srbi.
Nikola Selaković - Foto: TANЈUG
Nikola SelakovićFoto: TANЈUG

"Pomagaćemo kao što je Vlada Srbije pomogla i Srebrenicu. Tako ćemo pomagati i druge stradalne krajeve u BiH, naročito ovdje u 'ljutoj Krajini`", rekao je novinarima Selaković, koji je danas u Bosanskom Petrovcu u svojstvu specijalnog izaslanika predsjednika Srbije Aleksandra Vučića prisustvovao ustoličenju episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija.

On je uvjeren da će uslijediti bolji dani za Srbe na tim prostorima nakon dolaska Njegovog preosveštenstva episkopa bihaćko-petrovačkog Sergija.

"Nadam se da dolazi novo doba pomirenja, razvoja i mnogo veće stabilnosti za sve, a posebno za pravoslavne Srbe", rekao je Selaković.

On je istakao da je u ovoj eparhiji stanovništvo i sveštenstvo desetkovano, iako taj kraj ima neizmjerna prirodna bogatstva i viševjekovni srpski identitet.

"Kao da je tu zemlju Bog sebi stvarao, a ona je, nažalost, kuća sve manjem broju ljudi, jer ekonomske nedaće i manjak privrednog razvoja jednako pogađaju i Srbe i Bošnjake i Hrvate u BiH", rekao je Selaković.

Izvor: SRNA