latinica  ћирилица
10/09/2017 |  16:28 ⇒ 20:16 | Autor: RTRS

Crni vrh: Sjećanje na stradale pripadnike VRS (VIDEO)

Parastosom, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na spomen- ploču koja je više puta bila skrnavljena, na Crnom vrhu kod Zvornika obilježena je 25-ta godišnjica stradanja 11 civila i pripadnika policije i Vojske Republike Srpske.
Zvornik - Crni vrh (Foto: Palelive.com) -
Zvornik - Crni vrh (Foto: Palelive.com)

Njih su 10. septembra 1992. godine u zasjedi ubili pripadnici muslimanskih jedinica tzv. Armije BiH iz Srebrenice. I 25 godina poslije porodice ubijenih najviše boli činjenica da ni za ovaj zločin i pored brojnih dokaza, niko nije odgovarao.

- On je poginuo na ovom putu ovdje na Crnom Vrhu, išao da dovede ženu sa Snagova i naišla kolona i njega uhvatila. Žena ostala ranjena, unuče poginulo, on poginuo, našao ga mrtva i sahranio ga, kako živim to ja znam - rekao je otac poginulog borca Vojislav Novičić.

- Nažalost još niko nije procesuiran za taj ratni zločin, ali valjda će jednom i ta istina doći na vidjelo, valjda će proraditi griža savjet u nekoga da kaže da je to stvarno jedan grijeh koji je napravljen - istakao je predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Zvornik Miodrag Pavlović.