latinica  ћирилица
11/09/2017 |  11:19 ⇒ 21:08 | Autor: RTRS

Banjaluka- 22. Međunarodni sajam knjige

Ruski pisac Vjačeslav Kuprijanov otvoriće sutra u Banjaluci 22. Međunarodni sajam knjige, koji će okupiti oko 100 izdavača iz zemlje i regiona.
Sajam knjige - Foto: RTRS
Sajam knjigeFoto: RTRS

Sajam knjige će književnom besjedom svečano otvoriti ruski književnik Vjačeslav Kuprijanov u 17.00 časova u Sportskoj dvorani Borik, rekla je rukovodilac Međunarodnog sajma knjige Petra Ivić.

Kuprijanov je među najviše prevođenijih ruskih pisaca, a na srpski jezik su prevedena tri njegova romana - "Čas pjevanja", "Izvještaj o anđelu" i "Zemljino nebo".

Ivićeva je napomenula da je Kuprijanov, koji je rođen u Novosibirsku i piše poeziju, romane i eseje, dobitnik nagrade "Branko Radičević".

Svoj štand na sajmu će imati Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske, kao i Univerzitet u Banjaluci i Univerzitet Istočno Sarajevo, a svoja izdanja predstaviće i Andrićev institut.

- I ove godine sa nama su izdavačke kuće Laguna, Kreativni centar i Zavod za udžbenike iz Beograda. Ugostićemo i Zavod za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo, pridružiće nam se i izdavaštvo Vulkana, a među učesnicima je i Publikum praktikum iz Beograda - istakla je Ivićeva.

U okviru Sajma knjige, kao i prošle godine, održaće se i Međunarodni književni susreti, na kojima će učestvovati pisci iz Rusije, Rumunije, Bugarske, Njemačke, Litvanije, Poljske i Hrvatske.

Međunarodni sajam knjige, koji organizuje Glas Srpske, biće otvoren do 18. septembra, a cijena ulaznice je jedna KM.

Izvor: SRNA