latinica  ћирилица
12/09/2017 |  08:23 | Autor: RTRS

Savjet ministara danas o administrativnim taksama i kvalitetu visokog obrazovanja

Savjet ministara razmatraće danas prijedloge odluka o dopuni tarife administrativnih taksi i prijedloge o usvajanju Okvira razmjene informacija u BiH.
Savjet ministara BiH - sjednica - Foto: RTRS
Savjet ministara BiH - sjednicaFoto: RTRS


Članovi Savjeta razmatraće i prijedloge o izmjenama Odluke o učlanjenju Savjeta ministara u Evropski registar za osiguranje kvaliteta visokog obrazovanja, kao i prijedloge o načinu evidentiranja i čuvanja dokumentacije Komisije za granicu BiH u arhivu Ministarstva civilnih poslova.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je i razmatranje Nacrta odluke o ratifikaciji Sporazuma između BiH i Kraljevine Španije o razmjeni i međusobnoj zaštiti tajnih podataka. U planu je i razmatranje niza informacija, među kojima su Informacija o aktivnostima na izradi Strategije za borbu protiv diskriminacije u BiH i Strategije za promociju i zaštitu ljudskih prava u BiH.

Savjet ministara trebalo bi da se upozna i o ukupnim aktivnostima Direkcije za evropske integracije u vezi s upravljanjem procesom evropskih integracija, da razmotri Informaciju o učešću BiH u programima Evropske unije 2014-2020. godina, zatim Informaciju o korištenju sredstava iz IPA fondova i o pripremi projekata čija bi se realizacija finansirala iz sredstava IPA dva.

Predviđeno je razmatranje Informacije o poteškoćama u radu Komisije za integrisano upravljanje granicom BiH, kao i niza izvještaja o radu institucija, organa ili delegacija BiH, te priprema odgovora na pitanja poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Izvor: SRNA