latinica  ћирилица
12/09/2017 |  12:15 | Autor: RTRS

Šume Srpske traže dokumentaciju o slučaju Latinovića

Јavno preduzeće "Šume Republike Srpske" zatražilo je od Šumskog gazdinstva "Oštrelj-Drinić" da dostavi kompletnu dokumentaciju u vezi sa slučajem radnika Zorana Latinovića, koji je ranije počeo štrajk glađu tvrdeći da mu je poslovodstvo smanjilo koeficijent za obračun plate za 50 odsto.
Zoran Latinović - Foto: blic.rs
Zoran LatinovićFoto: blic.rs

Iz "Šuma Srpske" su naveli da će se o ovom slučaju više znati nakon uvida u tu dokumentaciju te napomenuli da se Latinović do danas nije obratio Upravi preduzeća sa zahtjevom za zaštitu prava iz radnog odnosa. Raspored radnika u okviru organizacionih dijelova "Šuma" u nadležnosti je direktora organizacionih dijelova, u skladu sa aktima ovog javnog preduzeća, navode iz "Šuma".

Iz Sindikata šumarstva, prerade drveta i papira Republike Srpske ranije je saopšteno da Latinović nastavlja štrajk glađu, iako je izložen pojačanim pritiscima. U ovom sindikatu ističu da je protiv Latinovića, u njegovom odsustvu, vođen i disciplinski postupak, te da su njegovoj porodici upućene brojne prijetnje zato što je odbio da postane član "žutog sindikata", koji je u ovom preduzeću, kako tvrde, osnovan na inicijativu poslodavca.

Izvor: SRNA