latinica  ћирилица
12/09/2017 |  12:19 ⇒ 19:13 | Autor: RTRS

Otvorena obnovljena zgrada pravosudnih institucija u Doboju (VIDEO)

U Doboju je obnovljen kompleks zgrada pravosudnih institucija, za šta je nakon poplava 2014. godine Evropska unija izdvojila 715.000 evra. U obnovljenim zgradama smješteni su Okružno tužilaštvo, Okružni sud, Privredni okružni sud i Osnovni sud Doboj.
Otvorena obnovljena zgrada pravosudnih institucija u Doboju - Foto: SRNA
Otvorena obnovljena zgrada pravosudnih institucija u DobojuFoto: SRNA

Zaposleni u okružnom tužilaštvu i sudu, zatim okružnom privrednom i osnovnom sudu Doboj zadovoljni su novim uslovima rada. Kako je rečeno na svečanosti, rad ovih insititucija je inoviran.

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark rekao je da je ovaj projekat dio šireg paketa pomoći od 20 miliona evra EU, u okviru podrške jačanju vladavine prava BiH, da bi se sanirale zgrade sudova i tužilaštava širom zemlje.

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija zahvalio je Delegaciji EU u BiH, vladama Norveške i Švedske, kao i drugim organizacijama za učešće, te na novčanoj i pomoći u opremi tokom rekonstrukcije pravosudnih institucija.

Sanacija i dogradnja četiri zgrade suda u Doboju trajala je godinu dana. Vlada Norveške dodatno je donirala 90.000 evra za nabavku namještaja.