latinica  ћирилица
12/09/2017 |  12:42 ⇒ 19:12 | Autor: RTRS

Čavka za Aspekt: Ivanić je izabran bošnjačkim glasovima (VIDEO)

Mi Bošnjaci smo presudili pri izboru člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i upravo našim glasovima Ivanić je postao član Predsjedništva BiH, rekao je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Admir Čavka, gostujući u emisiji Aspekt.
Admir Čavka - Foto: RTRS
Admir ČavkaFoto: RTRS

On je istakao da Bošnjaci u Republici Srpskoj ne mogu da biraju bošnjačkog člana Predsjedništva, već da samo mogu da biraju srpskog člana.

- To su neke stvari koje zasigurno treba da se promjene da ne bi došlo do manupulacije. Nadam se da će se nešto po tom pitanju riješiti, da opet mi ne dođemo u situaciju da mi na neki način, uslovno rečeno, biramo srpskog člana Predsjedništva BiH. A mi smo ga "de fakto" izabrali. Zna se kako smo mi radili u koaliciji "Domovina" i radili kampanju i na kraju podržali čovjeka za kojeg smo mislili da će biti drugačiji, a ispostavilo se da on to upravo nije - istakao je Čavka.

Podsjećamo, i poslanik koalicije "Domovina" Nedim Čivić je na vanrednoj sjednici NSRS o reviziji presude po tužbi BiH protiv Srbije, takođe poručio članu Predsjedništva iz Republike Srpske da je izabran bošnjačkim glasovima.