latinica  ћирилица
12/09/2017 |  16:14 | Autor: RTRS

Ćosić: Politička odluka o osnivanju komunalnog preduzeća u Trnovu

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić izjavio danas da je odluka trnovske Skupštine opštine o osnivanju komunalnog preduzeća u toj opštini politička, te najavio da će učiniti sve da zaštiti imovinu komunalnih preduzeća "Rad" i Vodovod i kanalizacija koja posluju u Trnovu.
Ljubiša Ćosić - Foto: SRNA
Ljubiša ĆosićFoto: SRNA

Ćosić je rekao Srni da je, kao načelnik opštine, ali i kao predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo, više puta upozoravao na pogrešan način na koji je donesena odluka o osnivanju Јavnog komunalnog preduzeća "Trnovo", dodajući da to nema nikakvu ekonomsku opravdanost.

"Јasno je da je riječ o odluci koja ima politički aspekt, s obzirom na to da će za desetak dana biti održani izbori za načelnika opštine Trnovo. Očigledno je da je želja pojedinaca da vladaju jača od racionalne želje da se kvalitetno upravlja jednom zajednicom", istakao je Ćosić.

On je rekao da opština Istočno Novo Sarajevo i preduzeća "Rad" i Vodovod i kanalizacija očekuju poziv od ljudi iz Trnova kako bi se razgovaralo o tom problemu.

"Mi ćemo na drugi način sa njima razgovarati 25. septembra, bez obzira ko bude pobjednik /na izborima/, a građani već znaju da je to kandidat SNSD-a Dragomir Gagović", naglasio je Ćosić.

On je ocijenio da odbornici u Skupštini opštine Trnovo rade u interesu jedne političke partije ili par ljudi, a nikako u interesu građana.

Ćosić je poručio građanima Trnova da neće snositi posljedice odluka koje je donijela opštinska vlast i da će biti nastavljeno redovno snabdijevanje vodom i odvoženje smeća.

Skupština opštine Trnovo usvojila je danas, nakon što su pet odbornika SNSD-a i jedan DNS-a napustili sjednicu, odluku o osnivanju Јavnog komunalnog preduzeća "Trnovo".

Izvor: SRNA