latinica  ћирилица
12/09/2017 |  19:50 ⇒ 20:27 | Autor: RTRS

Trnovo: Komunalno preduzeće, ipak, formirano (VIDEO)

Na današnjoj sjednici Skupštine opštine Trnovo formirano je Komunalno preduzeće, uprkos protivljenju opozicionog SNSD-a koji ovo smatra predizbornim trikom. U znak protesta odbornici opozicije su napustili sjedicu.
Sjednica Skupštine opštine Trnovo - Foto: RTRS
Sjednica Skupštine opštine TrnovoFoto: RTRS

Bez obzira na primjedbe opozicije, skupštinska većina predvođena v.d. zamjenikom načelnika Nenadom Mišovićem, formirala je konumalno preduzeće Trnovo. Sve odluke donesene danas, a tiču se ovog preduzeća, stupaju na snagu odmah.

"Svi resursi kojima raspolaže opština Trnovo i kad je u pitanju Vodovod i kanalizacija i odvoz smeća i upravljanje deponijom - sve su to naši resursi u vlasništvu opštine Trnovo", rekao je načelnik Mišović.

Obornici SNSD-a upozoravaju na neopravdanost formiranja komunalnog preduzeća Trnovo jer će to, kako kažu, ovu ionakao nerazvijenu opštinu dodatno dotući.

"Preduzeće u Trnovu je neodrživo. Preduzeća Vodovod i Rad, što se tiče Trnova, su u minusu jer naplate oko 1.600 KM za uslugu odvoza smeća i 6 do 7 hiljada KM za utrošak vode", ističe Veljko Vlaški, predsjednik Kluba odbornika SNSD u Trnovu.

Novoformirano preduzeće zapošljavaće 19 radnika, a predstavnici skupštinske većine najavljuje da će sa jednog izvorišta u opštini Trnovo vodovodi ići prema Sarajevu jer se ovaj grad suočava sa nestašicom vode. Opozicija ovaj potez smatra dijelom predizborne kampanje lokalne vlasti, jer se u Trnovu 24. septembra održavaju vanredni izbori za načelnika opštine.