latinica  ћирилица
12/09/2017 |  20:38 ⇒ 13/09/2017 | 08:11 | Autor: RTRS

Saši Mirkoviću određen jednomjesečni pritvor

Osnovni sud u Zaječaru odredio je pritvor do 30 dana bivšem predsjedniku Skupštine opštine Zaječar Saši Mirkoviću, osumnjičenom da je zloupotrebom službenog položaja oštetio gradski budžeta za skoro 14 miliona dinara.
Saša Mirković (foto:V. Lalić / RAS Srbija) -
Saša Mirković (foto:V. Lalić / RAS Srbija)

Mirkoviću je pritvor određen zbog bojazni da će u toku istrage uticati na svjedoke, rekao je njegov branilac Miloš Lekić Tanjugu.

Za sada nije poznato da li je pritvor određen i Mileni Trajković, koja je bila uhapšena zajedno sa Mirkovićem i za koju je tužilaštvo, takođe, danas predložilo određivanje pritvora.

U ovom slučaju policija je protiv pjevača Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg kao Aca Lukas, lica čiji su inicijali D.P, te Mirkovića podnijela tužilaštvu krivične prijave zbog sumnje da su oštetili Fudbalski klub "Timok" iz Zaječara za 20.944.000 dinara.

Vuksanović i D.P. nisu uhapšeni i protiv njih će biti vođen redovan krivični postupak.

Zaječarska policija je juče saopštila da je Trajkovićeva uhapšena zbog sumnje da je od septembra do decembra 2013. godine, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, ugovorila nabavku robe u vrednosti od oko 14 miliona dinara, bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

Mirković je osumnjičen da je usmeno naložio Trajkovićevoj da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama.

Protiv Mirkovića, Vuksanovića i D.P. podnesena je krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica jer su od avgusta 2013. godine do februara 2015. godine radi sticanja protivpravne imovinske koristi za "Timočku televiziju i radio" zaključili ugovor o poslovnoj saradnji štetan po Fudbalski klub "Timok".

Na osnovu tog ugovora, "Timok" je sukcesivno uplatio "Timočkoj TV i radiju" 20.944.000 dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

Od ove sume dio novca od 1.872.000 dinara sa računa ove televizijske kuće odmah je prebačen na račun privrednog društva "Beoton R" iz Bora, čiji je vlasnik Mirković, iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući za prenose utakmica.

Osumnjičeni su na taj način, za ovaj iznos oštetili Fudbalski klub "Timok", a "Timočkoj TV i radiju" i "Beotonu R" pribavili imovinsku korist, saopšteno je iz MUP-a.

Izvor: SRNA