latinica  ћирилица
13/09/2017 |  10:39 | Autor: RTRS

Dani Srpske u Srbiji

Turistička organizacija Republike Srpske u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama Srpske predstaviće u okviru manifestacije "Dana Srpske u Srbiji" najatraktivniju turističku ponudu i proizvode Srpske.
Dani Srpske u Srbiji - Foto: RTRS
Dani Srpske u SrbijiFoto: RTRS

Promocija će, osim turističke ponude najatraktivnijih destinacija Srpske, kao što su Banjaluka, Trebinje, Јahorina, Laktaši, Bijeljina, Bileća, te Višegrad, Zvornik i Prijedor, obuhvatiti i predstavljanje tradicionalnih proizvoda Srpske - etno i gastronomsku ponudu sjeverozapadnog i južnog dijela Srpske, saopšteno je iz Turističke organizacije Republike Srpske.

Ovogodišnji program u Beogradu i Novom Sadu biće obogaćen i nastupom mladih virtuoza na harmonici iz Orkestra harmonika "Aleksa Šantić" iz Ugljevika, pod upravom Slavka Nikolića.

Prezentacije i promocije Turističke organizacije Srpske predviđene su u Beogradu za petak i subotu, 15. i 16. septembar, u Knez Mihailovoj ulici, zatim u Vranju u ponedjeljak, 18. septembra, u hotelu "Simpo Pržar", te u Novom Sadu u srijedu i četvrtak, 20. i 21. septembra, na Trgu ispred Gradske kuće.

Programom i aktivnostima ovogodišnje manifestacije biće obuhvaćeno nekoliko gradova širom Srbije, među kojima i Beograd, Novi Sad, Subotica, Vršac, te Vranje, Kraljevo, Kruševac, Užice.

Ovogodišnju manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji", u petak, 15. septembra, u Narodnom pozorištu u Beogradu trebalo da bi otvori predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, uz blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja.

Ekonomski forum u Vili Republike Srpske u Beogradu, koji je usmjeren na stvaranje što povoljnijeg ambijenta za investiranje u Republici Srpskoj i Srbiji, kao i regionu, trebalo bi da otvore predsjednici vlada Republike Srpske i Srbije Željka Cvijanović i Ana Brnabić.

Manifestaciju "Dani Srpske u Srbiji", koja će biti održana od 15. do 21. septembra, organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Izvor: SRNA