latinica  ћирилица
13/09/2017 |  14:56 ⇒ 14:56 | Autor: RTRS

Kozarska Dubica: Usvojen prijedlog statuta opštine i nacrt poslovnika o radu skupštine

Odbornici Skupštine opštine /SO/Kozarska Dubica usvojili su danas Prijedlog Statuta opštine i utvrdili Nacrt Poslovnika o radu lokalnog parlamenta.
SO Kozarska Dubica - Foto: RTRS
SO Kozarska DubicaFoto: RTRS

Većinom glasova odbornika danas je prihvaćena informacija o realizaciji Programa rada Skupštine opštine Kozarska Dubica u prvih šest mjeseci ove godine.

U tom periodu održano je 10 sjednica Skupštine opštine na kojima su razmatrane 142 tačke dnevnog reda.

Odbornici su prihvatili i informaciju o poslovanju lokalnog preduzeća "Vodovod", koje je u prošloj godini ostvarilo dobit od 15.000 KM.

"Uspjeli smo da zaustavimo enormno zaduživanje preduzeća `Vodovod`, koje je krajem 2015. godine bilo zaduženo sa 2,6 miliona KM i da smanjimo ukupne obaveze za 130.000 KM, a pozitivne rezultate poslovanja bilježimo i u prvih šest mjeseci ove godine", rekao je direktor tog preduzeća Željko Dragičević.

On je dodao da i u narednom periodu očekuje kontinuitet pozitivnog poslovanja.

Odbornici Skupštine opštine prihvatili su informaciju o realizaciji odluke o stipendiranju za školsku 2016/2017. godinu, u kojoj se navodi da je opština Kozarska Dubica stipendirala 110 studenta, od kojih 12 sa statusom deficitarnih fakulteta.

Tokom razmatranja informacije o stanju i zaštiti spomen-obilježja na području opštine Kozarska Dubica, potvrđena je potreba da se u što skorijem vremenskom roku izvrši izgradnja spomen-obilježja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata u Komlencu i Drakseniću.

Aktivnosti 22 sportske organizacije na području opštine Kozarska Dubica sa 1.857 članova u prošloj godini podržane su iz opštinskog budžeta sa 160.300 KM, a tokom razmatranja informacije o stanju u oblasti fizičke kulture i sporta kontatovana je potreba da se kontinuirano ulažu napori da se obezbijede bolji uslovi za rad sportskih kolektiva.

Aktivnosti Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica u prošloj godini, usmjerene na prezentaciju turističke ponude i potencijala opštine, te organizovanje značajnih kulturno-zabavnih i sportskih manifestacije razmatrane su u okviru izvještaja o radu i finansijskom poslovanju lokalne Turističke organizacije, koji je danas dobio podršku odbornika.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Kozarska Dubica Mile Zeljić obrazložio je izvještaj o radu tog društva u prošloj godini, koji je usvojen većinom glasova odbornika.

Na današnjoj, desetoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica doneseno je više odluka iz nadležnosti opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje, uključujući i odluku o dopuni odluke o dugoročnom zaduženju opštine Kozarska Dubica kod Svjetske banke radi obezbjeđivanja sredstava za hitnu sanaciju i rekonstrukciju lokalne infrastrukture oštećene usljed poplava.

Nakon provedenog javnog konkursa, odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica za načelnika Odjeljenja za finansije imenovana ja Nada Grgača, a donesena su i rješenja o imenovanju članova upravnih odbora u preduzećima i ustanovama u Kozarskoj Dubici.

Izvor: SRNA