X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
13/09/2017 |  18:13 | Autor: RTRS

SDS smatra da vlast izmišlja nepostojeće neprijatelje

Srpska demokratska stranka  smatra da vlast, u nemogućnosti da odgovori na konkretne zahtjeve opozicije, izmišlja nepostojeće neprijatelje Srpske i u tu funkciju stavlja, kako kažu, svoje plaćenike, preletače i medije koje kontroliše.
SDS - Foto: ilustracija
SDSFoto: ilustracija

"Nije prvi put da SNSD ima podršku /Koalicije/ `Domovine` sa čijom skupštinskom većinom se `brani` ustavni poredak Srpske i institucija Narodne skupštine. Da li su oni u toj većini po nalogu političkog Sarajeva, kako to SNSD spočitava opoziciji?", pitaju iz SDS-a.

U saopštenju iz SDS-a navode da je "vlast u Srpskoj svojim odbijanjem legitimnih zahtjeva opozicije, kršenjem Ustava, zakona i Poslovnika o radu Narodne skupštine u potpunosti urušila demokratski kapacitet institucija i sve stavila pod kontrolu jednog čovjeka".

SDS je mišljenja da je "Republika Srpska danas posljednji autokratski režim na Balkanu" i da on mora biti srušen, institucionalnim ili vaninstitucionalnim putem. "Na njemu je da odluči. SDS je odlučio", poručuju iz ove stranke.

Reagujući na saopštenje u kojem SNSD optužuje opozicione stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske da "ruše parlamentarnu demokratiju i institucije uz podršku stranih mentora i Sarajeva", SDS smatra da to predstavlja "najniži stepen političke bijede i laži".

Izvor: Srna