latinica  ћирилица
14/09/2017 |  11:14 | Autor: RTRS

Pušteni na slobodu privredeni sekretari Crvenog krsta

Sekretari odjeljenja Crvenog krsta Srbije Zećir Zurapi iz Dragaša, Sveta Živić iz Gračanice i Milosav Dašić iz Goraždevca, koji su privedeni zbog sumnje da na terenu vrše popis stanovništva, poslije saslušanja u policijskim stanicama pušteni su na slobodu.
Kosovska Mitrovica (Foto: FB/Kosovska Mitrovica) -
Kosovska Mitrovica (Foto: FB/Kosovska Mitrovica)

Oni su privedeni juče, a u policijskoj stanici u Peći jutros je na saslušanju predsjednik privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević, koji se tamo javio po nalogu policije, rekli su izvori iz Goraždevca.

- Tokom jučerašnje akcije pripadnika ROSU, u odjeljenjima Crvenog krsta u ovim opštinama zaplijenjena je dokumentacija i oduzeti pečati - rekao je koordinator Crvenog krsta Srbije za Kosovo i Metohiju Dragiša Murganić.

On je dodao da je ROSU izvela akciju da bi zaplijenila dokumentaciju koju je Crveni krst u posljednjih desetak dana sačinjavao na terenu radi utvrđivanja preciznog broja korisnika socijalne pomoći.

- Svake godine sprovodimo akciju na terenu, jer je veliki broj novih korisnika koji traže neku od socijalne pomoći. Ovo je krajnje neprihvatljiva akcija kosovske policije - istakao je Murganić, i dodao, da je na taj način ugroženo funkcionisanje Odjeljenja Crvenog krsta Srbije na Kosovu i Metohiji.

Izvor: SRNA