latinica  ћирилица
14/09/2017 |  12:24 ⇒ 13:07 | Autor: RTRS

Traktor sa potjernice Interpol pronašao u Kozarskoj Dubici

U Kozarskoj Dubici pronađen je traktor vrijedan 92.500 evra koji potražuje Interpol. Da se za ovom poljoprivrednom mašinom traga na međunarodnom nivou, otkriveno je u ponedjeljak, kada je privatno preduzeće pokušalo da ga registruje u Kozarskoj Dubici.
Traktor DŽondir - Foto: Wikipedia
Traktor DŽondirFoto: Wikipedia

“Sporni“ traktor oduzet je novom vlasniku koji se našao u neugodnoj situaciji jer ga je kupio u Njemačkoj.

Budući da ova savremena mašina zbog svojih ogromnih dimenzija, ne može biti deponovana u prostorije Suda, zapečaćena je i zatvorena u garaži preduzeća koje ga je kupilo.

"Vlasnik poljoprivredne mašine koji je izvršio uvoz i pokušaj registracije je društvo ograničene odgovornosti iz Kozarske Dubice, od kojeg je traktor, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, privremeno i oduzet te deponovan u krugu istog preduzeća – saopštili su iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaju da je utvrđeno da je traktor marke ''DŽon Dir'', engleskog porekla, kupljen u Njemačkoj, a Njemačka je raspisala potragu za njim u martu ove godine.

"Policijski službenici PU Prijedor preduzimaju potrebne mjere u saradnji sa Interpolom radi utvrđivanja okolnosti i rasvjetljavanja ovog događaja " zaključuju u PU Prijedor.

Izvor: Blic