latinica  ћирилица
18/09/2017 |  09:32 ⇒ 11:56 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali srebro košarkašima Srbije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je u ime građana Republike Srpske i u svoje ime čestitku Košarkaškoj reprezentacija Srbije povodom osvajanja srebrne medalje na Evrobasketu u Instanbulu.
Željka Cvijanović i Milorad Dodik - Foto: ilustracija
Željka Cvijanović i Milorad DodikFoto: ilustracija

- Osvajanjem srebrne medalje ostvarili ste još jedan u nizu velikih uspjeha kojim ste dokazali da ste među najboljima u Evropi.Uvjeren sam da ćete i u budućnosti sjajnim igrama i uspjesima na međunarodnim takmičenjima biti u samom vrhu i da ćete na najbolji mogući način promovisati svoju državu i narod što i nas iz Republike Srpske koji pratimo i navijamo za reprezentaciju Srbije izuzetno raduje, navedeno je u čestitki predsjednika Republike Srpske.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku košarkaškoj reprezentaciji Republike Srbije povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u košarci održanom u Istanbulu.

“U ime Vlade Republike Srpske, i u svoje ime, upućujem vam iskrene čestitke povodom velikog uspjeha, osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu.

Odličnom igrom tokom cijelog prvenstva, Srbiju ste predstavili u najboljem svjetlu, a vašim uspjehom učinili ste ponosnim i mnogobrojne navijače i poštovaoce košarke u Republici Srpskoj, koji sa radošću prate svaku vašu utakmicu.

Uvjerena sam da ćete i na narednim takmičenjima nastaviti da ostvarujete vrhunske rezultate, te da ćete ostati u vrhu evropske i svjetske košarke“, stoji u čestitki predsjednice Cvijanović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je čestitku predjsedniku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću, počasnom predsjedniku Saveza Borislavu Stankoviću, selektoru, stručnom štabu i svim reprezentativcima povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u košarci.

„U ime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje ime, Vama, selektoru, stručnom štabu i svim reprezentativcima upućujem iskrene čestitke povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu za muškarce koje je održano u Turskoj“, naveo je Čubrilović u čestitki.

Predsjednik Čubrilović je naveo da su košarkaši Srbije izuzetnom igrom, borbenošću i sportskim ponašanjem potvrdili da su jedna od najboljih košarkaških reprezentacija u Evropi i na svijetu.

„Odličnom igrom tokom cijelog turnira, posebno u završnici, i osvajanjem srebrne medalje na najbolji način ste promovisali srpski narod na šta su ponosni i građani Republike Srpske koji su sa velikom pažnjom i radošću pratili vaše učešće na Evrobasketu“, naveo je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske u čestitki.

I Ministar porodice, omladine i sporta, Јasmina Davidović, čestitala je košarkašima Srbije osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu.

„U ime Ministarstva porodice, omladine i sporta i svoje ime upućujem Vam najiskrenije čestitke povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu, kojom ste obradovali brojne navijače u Republici Srpskoj.

Uprkos svim problemima koji su Vas pratili tokom priprema za ovo takmičenje, pokazali ste da predan rad, volja i veliko srce daju rezultat i na tome Vam posebno čestitam. Nastavili ste kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima i sigurna sam da ćemo se i ubuduće radovati Vašim uspjesima“ – navodi se u čestitki ministra Јasmine Davidović.