latinica  ћирилица
18/09/2017 |  11:06 | Autor: RTRS

Grabovac: Prolongirati izbor Kolegijuma direktora Instituta za nestale

Predsjednik Republičkog odbora porodica zarobljenih boraca i nestalih civila Marko Grabovac izjavio je da članovi ovog odbora očekuju da će biti prolongirano za danas najavljeno imenovanje novih članova Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH.
Marko Grabovac - Foto: Novosti.rs
Marko GrabovacFoto: Novosti.rs

"Očekujemo prolongiranje imenovanja novih članova Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH u nadi da će se u međuvremenu pronaći bolja kadrovska rješenja", rekao je Grabovac Srni.

On kaže da porodice poginulih i nestalih iz Republike Srpske očekuju da će Savjet ministara osporiti izbor članova Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH jer nije urađen proceduralno i zakonski.

Grabovac navodi da Privremeni upravni odbor Instituta nije formirao konkursnu komisiju, koja nije bodovala i predložila rješenja za Kolegijum direktora Instituta, već su to oni sami uradili.

"Uvjereni smo da će biti osporen i izbor članova Privremenog upravnog odbora Instituta za nestala lica BiH", rekao je Grabovac.

Privremeni upravni odbor Instituta za nestala lica BiH razmatraće danas na sjednici u Sarajevu imenovanje novog Kolegijuma direktora Instituta.

Privremeni upravni odbor Instituta za nestala lica BiH sačinio je rang-listu kandidata za članove Kolegijuma direktora Instituta na kojoj su prva tri mjesta zauzeli Amor Mašović, Marko Јurišić i Nikola Perišić.

Republički odbor porodica zarobljenih boraca i nestalih civila zaključio je ranije da u Kolegijum direktora Instituta za nestala lica BiH ne mogu biti izabrani Mašović i Mujo Begić zato što zanemaruju srpske žrtve rata.

Izvor: SRNA