latinica  ћирилица
18/09/2017 |  12:13 ⇒ 13:03 | Autor: RTRS

Održana sportska manifestacija "Trka kroz Vlasenicu 2017" (VIDEO)

U organizaciju Atletskog kluba "Vlasenica", Kulturnog centra i opštinske Turističke organizacije, održana je sportska manifestacija "Trka kroz Vlasenicu 2017". Na trci, koja je održana u sklopu obilježavanja Dana opštine Vlasenica-21.septembra, učestvovalo je više od 200 takmičara iz cijele zemlje.
Trka kroz Vlasenicu - Foto: RTRS
Trka kroz VlasenicuFoto: RTRS

Trka kroz Vlasenicu bila je treći jesenji kros u organizaciji ovog kluba.

"Discipline koje su prisutne na trci su one od učešća najmlađih, trka na 50 metara, do seniora koji će trčati 3.000 metara", rekao je Sreto Krstić, predsjednik atletskog kluba "Vlasenica".

Specijalni gost bila je reprezentativka BiH, učesnica na Olimpijskim igrama, Lucija Kimani, koja je, očekivano, bila i najbolja u kategoriji seniorki.

"Јako sam radosna što sam dobila poziv da dođem, ipak je ovo mala trka, što mi trebamo kao predstavnici atletike da podržimo i da svake godine bude ovako", istakla je Lusija Kimani, reprezentativka BiH.

U trci su učestvovale i mlade nade atletike, a neki od njih su već prvaci države u određenim kategorijama.

"Izuzetno je bila teška staza i teško vrijeme za trčanje, ali eto, nekako sam izdržala", kaže Јelena Vasiljević. državna prvakinja u atletici.

"Učestvovao sam na trci na 600 metara i osvojio sam prvo mejsto. Drago mi je što sam imao priliku da učestvujem i da se družim sa svojim vršnjacima", naglasio je Luka Blagić, jedan od učesnika trke.

Pokrovitelji sportske manifestacije "Trka kroz Vlasenicu 2017" bili su Opština Vlasenica i sponzori, koji su za pobjednike pripremili vrijedne nagrade.