latinica  ћирилица
18/09/2017 |  12:38 ⇒ 21/02/2019 | 18:15 | Autor: RTRS

Mektićev lični trener - Pripadnik "Crnih labudova" i tjelohranitelj Izetbegovića! (FOTO)

Јedan od najbližih saradnika ministra bezbjednosti iz Savjeta ministara BiH i člana glavnog odbora SDS-a Dragana Mektića je muslimanski ratni zločinac i tjelohranitelj porodice Izetbegović - Zejd Dukmenić, piše portal Govori Srbija.
Mektić i Dukmenić u teretani, (foto: facebook.com) -
Mektić i Dukmenić u teretani, (foto: facebook.com)

Skorašnja izjava ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića o tome da podržava ,"makedonski scenario" u Republici Srpskoj, jer bi on, kako kaže, donio ,"demokratiju i vladavinu prava",  izazvala je, svojom drskošću, očekivanu ogorčenost velikog dijela srpske javnosti.

"Јa sam za makedonski scenario u Republici Srpskoj i ne vidim ništa sporno niti loše u takvom scenariju. Razgovarao sam sadašnjim premijerom Zoranom Zaevim, sa nekadašnjim liderom opozicije šta je "makedonski scenario" i saznao da je njegovim sprovođenjem pobijedila demokratija u toj zemlji", rekao je Mektić o događaju koji je otvorio vrata za definitivnu albanizaciju i natoizaciju Makedonije.

Ovakve izjave jednog etnički srpskog političara mogle bi da na prvi pogled iznenade, međutim Mektićeve izjave su potpuno u skladu sa njegovom podrivačkom ulogom protiv Republike Srpske. O toj ulozi puno govori i njegovo najbliže okruženje. Tako je lični trener i blizak saradnik ministra Mektića izvesni Zejd Dukmenić koji je tokom rata u BiH služio u ozloglašenoj muslimanskoj jedinici ,,Crni labudovi“, a danas je tjelohranitelj porodice Izetbegović.

"Crni labudovi" su tokom rata izvršili brojne ratne zločine protiv srpskog i hrvatskog civilnog stanovništva. Međutim, kako je ova jedinica imala poseban status u okviru tzv. ,,Armije BiH“ i bila direktno podređena Aliji Izetbegoviću, gotovo nijedan njen pripadnik nije odgovarao za zločine usled opstrukcija rada pravosudnih organa od strane sarajevskih struktura. Užasava pomisao da je vrlo vjerovatno u ovim opstrukcijama učestvovao i Mektić lično.

Ali ko je u stvari Zejd Dukmenić? Rođen kao Željko Dukmenić u Belišću u Hrvatskoj, Zejd Dukmenić je bivši prvak Njemačke u tekvondou. U ovoj zemlji je karijeru započeo 1978. godine, a bio je i prvak bivše Јugoslavije. Nakon rata, u razdoblju od 1996. do 2004. godine, bio je i selektor tekvondo reprezentacije BiH, a osnivač je i tekvondo akademije koja nosi njegovo ime. Dukmenić je u ovom dijelu Evrope jedna od najpoznatijih osoba koje su prešle u islam. Međutim, pored blistave sportske karijere, Zejd Dukmenić ima i svoju mračnu stranu koju vrlo uspješno krije od javnosti.

Naime, tokom proteklog rata, kao pripadnik ,,Crnih labudova“, Zejd Dukmenić bio je jedan od glavnih instruktora u kampu za obuku islamskih terorista u mestu Dobrinje u opštini Visoko. To su potvrdili i mještani Dobrinje koji kažu kako se obuka obavljala u prostorijama Osnovne škole “Bratstvo i jedinstvo“ u naselju Dobrinje, a regrutovani su mladići bošnjačke nacionalnosti iz ovog mesta. Postojanje kampa za obuku terorista u Dobrinji razlog je što je većina Hrvata napustila ovo mjesto.

Zejda Dukmenića Hrvati Dobrinje krive za etničko čišćenje. No, Dukmeniću priznaju da je bio vrlo uspješan kao instruktor za obuku islamskih terorista. Mnogi od onih koje je obučavao “proslavili“ su se na ratištima Avganistana, Čečenije, a kamp su posetili i mnogi svjetski poznati islamski teroristi poput šeika Ahmeda Јasina, duhovnog vođe Hamasa koji je ubijen u proljeće 2004. godine.

Dukmenić je danas tjelohranitelj Bakira Izetbegovića, a veliki je poštovalac lika i dela Alije Izetbegovića, kome je takođe bio tjelohranitelj (što se lako može primjetiti na njegovom fejsbuk profilu). Postavlja se pitanje šta sa takvom osobom traži srpski političar Dragan Mektić? Šta ministar bezbjednosti jedne zemlje traži sa bivšim instruktorom u kampu za obuku džihadista?


Dukmenić kao tjelohranitelj Izetbegovića – oca i sina

Potencijalni odgovori su zastrašujući, ali kako se ne bi bavili spekulacijama, podsjetimo se da je prozapadna građanska NVO ,,Treći blok“ nedavno upravo od ministra Mektića tražila zabranu ulaska srpskih patriota na teritoriju BiH, o čemu je naš portal nedavno pisao. Ovaj zahtjev je uslijedio svega nekoliko dana nakon što su u javnost procurele informacije koje upozoravaju na pripremu obojene revolucije u Republici Srpskoj. Znači li to da Mektić, osim što priziva ,,makedonski scenario“ i aktivno radi na njegovoj realizaciji, udružen sa islamističkim strukturama Sarajeva?

 

Izvor: Govori Srbija